søndag den 24. februar 2013

Æble og havregryns-tærte

Der er ikke mange ting, der kan hamle op med duften af lun æble og havregryns-tærte. Og det allerbedste er, at tærten ligger i den fiberrige og kalorielette ende af skalaen. Faktisk så let og fiberrig, at tærten uden problemer kan bruges til brunch eller mellemmåltid. 


Jeg har fundet denne opskrift på den amerikanske sundhedsside WebMD.com, og hvis mængderne ser lidt mystiske ud kan det skyldes, at de er omregnet til metriske enheder.

Jeg er ikke så nøjeregnede selv med mål og mængder, så brug din gastronomiske fornemmelse.

Billedet ovenfor er også lånt fra selvsamme hjemmeside, og der er vist nok drysset mandelflager oven på deres tærte. Det er sikkert en god ide, men jeg havde tilfældigvis ingen nødder.

Ingredienser - Ca. 6 stykker.
Ummm .. det dufter allerede

  • 60 g havregryn 
  • 6 spsk. hvedemel 
  • 25 g brun farin 
  • 1/2 tsk. kanel 
  • Lidt stødt ingefær 
  • Lidt salt 
  • 3 tsk. rapsolie
  • 3 spsk. honning eller sirup 
  • 3-4 syrlige æbler - fx Granny Smith 
  • 150 g bær - fx tranebær 
  • 2 tsk. appelsinskal, finhakket 

Fremgangsmåde 

  1. Varm ovnen op til 200 grader og find tærteformen frem.
  2. Smør formen ind i lidt rapsolie 
  3. Bland mel, havre, farin, kanel, salt, ingefær, lidt honning og rapsolie og rør indtil dejen er godt blandet igennem og der er kommet klumper frem. 
  4. Sæt dejen i køleskabet. 
  5. Æblestykker, bær, resten af honningen, lidt brun farin, appelsinskal og ca. to teskefulde mel blandes godt i en skål. Fordel frugtblandingen i bunden af tærteformen. 
  6. Frugtblandingen bages ved 200 grader i et lille kvarter
  7. Dejen tages ud af køleskabet og fordeles jævnt over frugtblandingen. 
  8. Tilbage i ovnen ved 200 grader i ca. 20  minutter eller indtil dejen bliver gylden. 
  9. Hvis du kan holde nallerne væk, så bliver tærten bedst, hvis den får lov til at stå en halv times tid. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...