mandag den 6. maj 2013

Havre- og peanutbutter-cookies

Peanutbutter cookies er kongen blandt klassiske småkageopskrifter. Desværre kan mange af disse opskrifter være temmelig fedt- og sukkerholdige. Her er en sundere udgave af peanutbutter småkagen pakket med hjertevenlig umættede fedtsyrer og fiberrige havre. 




Du kan sikker huske fra artiklen 3 grunde til at bruge proteinpulver, at jeg er på jagt efter mere protein i min kost for at styrke min restituion. Samtidig med proteinpulveret købte jeg også et par glas peanutbutter, som jeg er helt pjattet med.

Herunder er én af de mest behagelige måder at indtage peanutbutter på. Nemlig som peanutbutter cookies.

Kage hører selvfølgelig ikke til hverdagsmaden, men der er immervæk mange gode grunde til at spise et par af dem her engang i mellem.

Fx er jordnødder bl.a. rig på protein, umættede fedtsyrer, fibre, magnesium og vitamin E.

Det høje proteinindhold gør desuden, at småkagerne mætter rigtig godt, og de er handy som hurtig før-trænings-snack. Og når man ved det, så er der næsten ingen undskyldninger tilbage.

Ingredienser 

  • 120 g blødt smør
  • 100 g rørsukker 
  • 50 g sukker 
  • 1 stort æg 
  • 275 g grov peanutbutter 
  • 2 spsk lys sirup
  • 100 g hvedemel 
  • 50 g havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip fint salt

Fremgangsmåde

  1. Smørret piskes sammen med sukker og rørsukker til det er cremet. 
  2. Ægget piskes i.
  3. Peanutbutter og sirup tilsættes.
  4. Mel, salt og bagepulver vendes i dejen. 
  5. Fordel dejen på plader med bagepapir - 1 spsk dej per cookie. 
  6. Bag kagerne til de er gyldne. 
  7. Hold snitterne væk indtil kagerne er afkølede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...